Wij beantwoorden graag al uw vragen

Heeft u een vraag die niet beantwoord is door onderstaande? Neem gerust contact met ons op en wij reageren zo snel mogelijk!

Consult

Moet ik mijn haren laten scheren, knippen of wassen voor het eerste consult?
 • U hoeft uw haren niet te laten knippen of scheren. Het advies is om uw haren te wassen vooraf aan het consult en er niets in te doen qua stylingsproducten (gel, schuim). Daarmee krijgen wij goed inzicht in uw natuurlijke kapsel en hebben we de mogelijkheid om uw situatie het beste te beoordelen.
Moet ik een verwijsbrief meenemen naar het eerste consult?
 • Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, omdat een haartransplantatie in principe geen verzekerde zorg is. Indien er medische redenen zijn voor een haartransplantatie en u mogelijk recht heeft op een vergoeding, dan raden we aan om via de huisarts naar ons te komen.
Kan ik een tweede consult inplannen vooraf aan mijn behandeling?
 • Indien u na het eerste consult nog vragen heeft, dan kunt u deze per mail of telefoon aan ons stellen. Wanneer u behoefte heeft voor een uitgebreider gesprek kunnen we een belafspraak voor u inplannen met één van onze haarspecialisten. Wanneer u voorafgaand aan een haartransplantatie een tweede consult wenst, dan rekenen wij hier een tarief van €100,- plus BTW voor. Indien u daarna besluit om een haartransplantatie bij ons in te plannen, dan verrekenen wij de kosten van het consult met de behandeling. Er wordt dan dus €100,- van het behandeltarief afgehaald.
Kan ik mijn consult annuleren of verschuiven naar een andere datum?
 • Wanneer u door omstandigheden genoodzaakt bent om het consult te annuleren, dan vragen wij u dit uiterlijk 48 uur vooraf aan de afspraak aan ons door te geven. Indien u ons niet of niet tijdig informeert, dan dienen wij uw consult afspraak te registreren als no-show. Wij zullen u dan een rekening van €100,- plus BTW toesturen. Na betaling van dit openstaande bedrag, kunt u opnieuw een afspraak inplannen voor een gratis consult. Indien u na het consult besluit om een behandeling bij ons te ondergaan, dan verrekenen wij de kosten van de no-show op uw eindfactuur in de vorm van een korting van enkel €100,- (omdat de behandeling vrijgesteld is van BTW als medische dienst).
 •  
Moet ik mijn oude foto’s, waar ik meer haar had, meenemen naar het consult?
 • Het meenemen van oude foto’s zal ons helpen om inzicht te krijgen in uw natuurlijke kapsel. Wij zullen tijdens het consult de oude foto’s samen met u bekijken en dit meenemen in de beoordeling.
 •  

Na de behandeling

Mag ik pijnstillers nemen na de haartransplantatie
 • Uitsluitend paracetamol mag na de behandeling worden gebruikt. Neem geen middelen als ibuprofen of aspirine. Mocht u bepaalde medicijnen gebruiken dan zullen wij in overleg met u bepalen of u die kunt nemen.
Kan ik normaal slapen na de haartransplantatie
 • Gebruik de 1e en 2e dag na de operatie een extra kussen in de rug en het nekkussentje van de kliniek tijdens het slapen. Het is raadzaam om er bij het slapen gaan ervoor te zorgen dat het hoofd hoger ligt, zo kan de zwelling wat wegzakken. Niet geheel onbelangrijk, het beperkt ook de kans op het uitvallen van de transplantaten. De transplantaten zijn in dit stadium nog niet vergroeid met het weefsel. Verder kunt u een kussen tegen uw linker- en rechterzijde leggen, zodat u stabiel ligt en minder snel zal draaien in uw slaap. U hoeft vanaf de 3e dag na de behandeling niet meer met het nekkussentje en de extra kussens in de rug te slapen; u kunt uw gebruikelijke houding aannemen. Vanaf dag 3 na de operatie kunt u de wondgenezing bevorderen door eenmaal daags het donorgebied in te smeren met Calendulazalf, bij voorkeur voor het slapen gaan, zodat de zalf goed kan intrekken. Vanaf de 7e dag mag u eenmaal daags het ontvangstgebied insmeren met deze zalf. De Calendulazalf is zonder recept te verkrijgen bij een drogist en apotheek.
Kan je je haren kammen na een haartransplantatie?
 • Je haren kammen na een haartransplantatie kan je gewoon doen, maar zorg dat je het getransplanteerde gebied niet raakt. Uitleg over dit soort zaken kunnen besproken worden in het gratis consult.
Wat moet ik doen als er een bloedinkje optreedt na de haartransplantatie?
 • U krijgt gaasjes mee voor dit soort bloedinkjes. Maakt u zich geen zorgen, pak een gaasje en vouw dit op. Druk met het gaasje gedurende een minuut op het bloedinkje. Zorg ervoor dat u niet de nieuwe geplaatste haren beschadigd. Gewoon dichtdrukken zonder te bewegen over de haren. Anders zouden deze eruit kunnen komen
Mag ik een pet of helm dragen na een haartransplantatie?
 • Vanaf de 7e dag mag u een pet of ander hoofddeksel (m.u.v. een helm) dragen. Indien u nog veel korstjes op het transplantatiegebied heeft, adviseren wij om het hoofddeksel niet te strak maar juist losjes te dragen. Nadat uw korstjes weg zijn, mag u ook een helm dragen.
Hoelang duurt het genezingsproces na de behandeling?
 • Na 2-3 weken is het donorgebied volledig hersteld. Na paar maanden krijgt men bij Istanbulhair controleafspraken waarbij de huid wordt onderzocht. Zowel het donorgebied als het getransplanteerde gebied wordt nagekeken. Als beide er rustig en goed uitzien, kunt u de meeste activiteiten gewoon weer oppakken zoals u gewend was.
Kan je je haar weer doen/gel gebruiken na een haartransplantatie?
 • Je haren weer in model krijgen met gel en andere haarproducten mag weer gedaan worden zodra men na twee weken weer op controle bij de arts van Istanbulhair is geweest. Dit heeft te maken met het herstel van de huid.
Wat kan ik doen tegen de jeuk na een haartransplantatie?
 • Eventueel wat bodylotion dun aanbrengen of alovera creme, ga nooit krabben!
Mag ik douchen na de haartransplantatie?
 • U mag douchen na de haartransplantatie maar wees voorzichtig met uw hoofd, zeker de eerste week moeten de grafts eerst stevig vast gaan zitten. Douche de dag van en de dag na de haartransplantatie alleen vanaf u nek naar onderen.
Wat zijn de complicaties na haartransplantatie?
 • Er is altijd kans op een infectie. Zolang de instructies worden opgevolgd is de kans echter erg klein. De wondjes die ontstaan zijn minimaal en lopen dus geen grote kans om geïnfecteerd te raken.

Resultaat

Is het herstel pijnlijk?
 • Het donorgebied is het enige gebied dat na de behandeling soms wat gevoeliger is. Dit is na een paar dagen verdwenen.
Wanneer is het eindresultaat van de haartransplantatie zichtbaar?
 • Het eindresultaat zal na 1 jaar soms wel 1,5 jaar zichtbaar zijn. Soms ontstaat er na ongeveer 12 weken een periode waarbij het getransplanteerde haar uitvalt. Dit is normaal, het groeit hierna gewoon weer terug.
Wat zijn de complicaties na haartransplantatie?
 • Er is altijd kans op een infectie. Zolang de instructies worden opgevolgd is de kans echter erg klein. De wondjes die ontstaan zijn minimaal en lopen dus geen grote kans om geïnfecteerd te raken.
Houd je littekens over na een haartransplantatie?
 • Dat is afhankelijk van de techniek die toegepast wordt; bij een FUT behandeling zal er altijd een litteken te zien zijn. De littekens na een FUE behandeling zijn erg klein en vaak alleen zichtbaar wanneer het haar helemaal afgeschoren wordt. De FUE stamcel transplantatie wordt met zulke kleine naaldjes uitgevoerd dat dit niet of nauwelijks te zien is. De vorming van littekens is ook afhankelijk van de huid, niet iedereen reageert hetzelfde. De meeste mensen hebben wel ergens een litteken en weten of ze gevoelig zijn voor het aanmaken van “lelijke” littekens.
Zijn de resultaten blijvend?
 • Een haartransplantatie is de enige behandeling bij haaruitval met blijvende resultaten en natuurlijke haargroei. De getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang nieuwe haren produceren.

Overig

Hoeveel Grafts heb ik nodig?
 • Het aantal haarzakjes (Grafts) hangt volledig af van de grootte van het ontvangstgebied, de conditie van het donorgebied, de haarkleur en de gewenste haardichtheid van de cliënt. Het gaat niet alleen om hoeveel Grafts er nodig zijn om de haarlijn te verbeteren, maar ook hoeveel Grafts er maximaal gebruikt kunnen worden. Te veel transplanteren van de Grafts kan namelijk de haardichtheid zelfs verslechteren.
Wordt een haartransplantatie vergoed door de zorgverzekering?
 • Over het algemeen niet. In heel uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om de kosten van een haartransplantatie bij de Belastingdienst als aftrekpost voor zorgkosten te schrijven. Pas wanneer je kunt aantonen met de originele facturen en medische verklaringen dat de gevolgen van haaruitval een grootte psychisch leed veroorzaken. Bestaat er een kans op vergoeding. 

 •  
Moet ik medicijnen gebruiken bij een haartransplantatie?
 • Het is niet verplicht om medicijnen te gebruiken tegen haaruitval. Sommigen willen liever wel medicijnen gebruiken, maar anderen willen er niets van weten. Tijdens het eerste consult bespreken we de mogelijkheden en houden we rekening met jouw voorkeuren.

Vanaf wanneer mag ik beginnen met sporten?
 • U mag gedurende 1 week niet sporten en/of lichamelijke inspanningen verrichten (ook seksuele activiteiten vallen hieronder). Dit in verband met een verhoogde hartslag en transpiratie. Het transpireren maakt de huid vochtig en dit maakt de hoofdhuid kwetsbaar, waardoor er bacteriën kunnen ontstaan en de kans op infecties wordt verhoogd. Intensieve (contactsporten en zware fysieke) activiteiten kunt u na 2 weken hervatten. Maak de eerste 2 weken geen gebruik van de sauna of het chloorwater/zwembad.
Is een haartransplantatie ook mogelijk met kroeshaar?
 • Ja, wij behandelen ook mensen met kroeshaar. De transplantatietechniek is iets complexer omdat kroesharen ook onderhuids krullen. Ons medisch team beheerst deze techniek uitstekend en kan dus ook bij kroeshaartransplantaties goede resultaten bieden.
Kunnen diabetes patiënten een haartransplantatie ondergaan?
 • Ja, al zijn daar wel strikte voorwaarden aan verbonden. Afhankelijk van het type diabetes en de medicatie die u gebruikt, vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Indien wenselijk zal een haartransplantatie specialist overleggen met de behandelend internist en/of diabetesverpleegkundige.
Is er een speciale voorbereiding voor diabetespatiënten die een haartransplantatie ondergaan?
 • Diabetici worden uitgebreid gescreend voordat groen licht wordt gegeven en de haartransplantatie wordt toegepast. Vooraf worden hormonale tests uitgevoerd en zal uw bloedsuikerspiegel kort voor en na de haartransplantatie nauwlettend in de gaten gehouden worden. Ook wordt insulinemanagement bekeken, waarmee voorkomen wordt dat er geen plotselinge daling van de insulinespiegel optreedt tijdens de ingreep. Dit helpt bovendien bij het voorkomen van eventuele complicaties en bijwerkingen.
Komt iedereen in aanmerking voor een haartransplantatie?
 • De geschiktheid hangt onder meer af van de oorzaak van het haarverlies. Mannen en vrouwen die lijden aan erfelijke kaalheid, komen vrijwel allemaal in aanmerking voor een behandeling. Voorwaarde hiervoor is wel dat de kaalheid nog niet te vergevorderd is. U dient over voldoende donormateriaal te beschikken.
 •  
Is een haartransplantatie pijnlijk?
 • Nee, de behandeling wordt eerst onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en is dus te vergelijken met een bezoek aan de tandarts. Uw hoofdhuid kan wel strak aanvoelen vanwege de verdoving, maar dit is volkomen normaal. Het gevoel zal binnen een paar dagen verdwijnen, daarnaast ontvang je zowel vooraf als achteraf pijnstillende middelen.
Is een haartransplantatie en gevaarlijke ingreep?
 • Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij plaatselijke verdovingen worden toegepast. Het is op zich een veilige ingreep, met een uiterst kleine kans op complicaties. Algemene operatie bijwerkingen zoals roodheid, zwellingen, nabloedingen, allergische reacties, slechte wondgenezing, infecties en littekens kunnen zich voordoen. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk. Om de kans op bijwerkingen verder te beperken, volgt u de instructies van de arts op.