Fillers en botox

Wat zijn fillers?

Fillers zijn stoffen die geïnjecteerd worden in de huid voor herstel en verjonging van de huid. Ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij de volgende behandelingen:

  • Vullen van rimpelsen oneffenheden
  • Volumeherstel van het gezicht
  • Volume & contour van de lippen aanpassen

Door het inbrengen van kleine hoeveelheden hyaluronzuur in de vorm van een heldere, niet-dierlijke, biologisch afbreekbare gel, wordt het vochtgehalte van de huid hersteld. Rimpels zullen daarmee verzachten of zelfs verdwijnen, maar er kan ook meer volume en contour gegeven worden aan uw gezicht of lippen.

Er zijn verschillende merken en concentraties hyaluronzuur beschikbaar. Afhankelijk van de diepte van de rimpel of voor het creëren van volume, wordt gekozen voor het juiste product.

Wat is botox?

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. Zo wordt het in de medische wereld al ruim 40 jaar toegepast bij allerlei neurologische aandoeningen.

Tijdens een behandeling van een vrouw met ooglidspasmen ontdekten artsen bij toeval het gunstige effect op rimpels. Rimpels ontstaan immers door het veelvuldig aanspannen van de gezichtsspieren. Wanneer deze spieren door botox tijdelijk ontspannen, worden rimpels minder diep (85 tot 95%) en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Botox wordt voornamelijk gebruikt voor rimpels in het voorhoofd en rond de ogen, zoals de fronsrimpel en kraaienpootjes.