goedkoopste haartransplantatie van Nederland

FUE HAARTRANSPLANTATIE

WAT IS EEN FUE HAARTRANSPLANTATIE

Een FUE haartransplantatie is een haartransplantatie waarbij de haarzakjes met een dunne, holle naald uit het (achter)hoofd wordt verwijderd. De getransplanteerde haarzakjes (ook wel Grafts genoemd), worden verplaatst op het kalende gebied. Doordat de haren niet worden bewerkt voordat deze worden geïmplanteerd, blijft de structuur van de haren hetzelfde. Hierdoor kan er een natuurlijk resultaat gecreëerd worden.

WAAROM BIJ ISTANBULHAIR UW BEHANDELING LATEN DOEN

Wij ISTANBULHAIR hebben gespecialiseerde artsen en zij zorgen ervoor dat u op kale en dunnen plekken uw eigen haar weer terug krijgt. De haargroei die bij de haartransplantatie ontstaat, is blijvend. Dit komt doordat de haren die daar zijn geplaatst een andere genetische aanleg hebben dan de haren die zijn uitgevallen. De donorharen uit de haarkrans zijn immuun voor het hormoon DHT dat haarverlies veroorzaakt.

Wij gebruiken ook een nieuwe techniek, de FUE Sapphire methode. Deze methode houdt in dat de kanalen, waar de haartransplantaten in worden geplaatst, met een speciaal instrument worden gemaakt die een Sapphire punt heeft.

ONZE WERKWIJZE

STAP 1: Aftekenen

Voordat we de behandeling beginnen, overlegt de arts met u op welk gebied we ons gaan richten. De arts bespreekt het beoogde resultaat met u, zodat de behandeling precies aan uw wensen zal voldoen. De arts stelt vast hoeveel Grafts er nodig zijn voor het gewenste effect.

STAP 2: Verdoving

Om ervoor te zorgen dat de behandeling volledig pijnloos verloopt, geeft de arts u een plaatselijke verdoving. Hierdoor zult u geen pijn ervaren tijdens het proces. U blijft wel bij bewustzijn tijdens de ingreep, waardoor u ook snel weer (onder begeleiding) naar huis mag. 

STAP 3: Verzamelen van de follikels

De Grafts worden uit het veilige donorgebied verwijderd. Door jarenlange ervaring weten onze artsen een voor uw zo optimaal mogelijk donorgebied te selecteren. Wij selecteren alleen de Grafts van de beste kwaliteit die voor de rest van uw leven niet meer zullen uitvallen. De Grafts worden in een speciaal voedingsmedium bewaard, waardoor deze vitaal blijven.

STAP 4: implanteren van grafts

Om haarwortels te kunnen plaatsen, moet de arts de kanalen op de juiste manier openen. Daarna implanteert de arts de haarwortels in de geopende kanalen van het ontvangstgebied. Onze ervaren arts is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie en weet precies hoe het beste eindresultaat bereikt kan worden.

STAP 5: Resultaat

Na afloop van de behandeling legt onze arts u uitgebreid uit welke nazorg nodig is voor volledig herstel. We doorlopen samen met u alle stappen en geven u handige tips om uw hoofdhuid optimaal te verzorgen. Na de behandeling valt het haar eerst uit, waarna het opnieuw begint te groeien. De behandeling geeft geen littekens in het transplantatiegebied.

WAT IS HET VOORDEEL VAN FUE

Tijdens 1 sessie met de Micro FUE methode kunnen er tot 4500 grafts worden geïmplanteerd, Dit terwijl er met de DHI methode maar een maximum van 3000 grafts kunnen worden geïmplanteerd.

De Micro FUE behandeling is goedkoper in vergelijking met de DHI behandel methode.

De Micro FUE methode maakt het mogelijk om in dezelfde behandeltijd meer grafts te implanteren in vergelijking met de DHI methode.

Het grote voordeel van deze methode is dat het niet meer nodig is om een stuk uit de hoofdhuid te snijden, zoals bij oudere haar transplantatie methoden zoals bijvoorbeeld de FUT methode. Na de behandeling heeft u geen last van hechtingen en heeft u dus ook geen litteken op het achterhoofd

BEKIJK DE VIDEO

Abonneer op ons kanaal en bekijk al onze video’s voor meer informatie over onze behandelingen! Zoals de ervaringen van onze klanten.

MEEST GESTELDE VRAGEN OVER DE MICRO FUE METHODE

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Hoe mooi een blijvende oplossing bij haaruitval ook klinkt, een haartransplantatie is helaas niet geschikt voor iedere vorm van haaruitval. Het is een geschikte behandeling bij erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica. Tijdelijk haarverlies kan niet met een haarimplantatie behandeld worden. Ook als u te maken heeft met bepaalde chronische aandoeningen, actieve huidziektes, infecties of auto-immuunziekten kan behandeling niet altijd geadviseerd worden. Uw geschiktheid wordt bekeken en bepaald tijdens een intakegesprek bij de haarkliniek.

Hoe kunnen de resultaten van mijn haartransplantatie behandeling blijvend zijn?

Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon. Onder invloed van dit hormoon komt het haargroeiproces in een stroomversnelling en zullen de haarzakjes uiteindelijk verschrompeld en vernietigd worden. Grafts die afkomstig zijn uit het donorgebied hebben echter andere kenmerken en een structuur die maakt dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon. Na transplantatie in de kalende gebieden, blijft deze unieke structuur behouden. Succesvol getransplanteerde haarzakjes zullen uw leven lang haren blijven produceren

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

U heeft behoorlijk wat geduld nodig. Een haartransplantatie is geen behandeling met direct zichtbare resultaten. De eerste dagen na de ingreep is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Dit neemt vanzelf af. Jeuk en korstvorming ontstaan. Zo’n 7 tot 10 dagen is uw huid genezen. Pas na drie tot vier maanden wordt de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Al met al duurt het 9 tot 12 maanden voordat het definitieve resultaat is bereikt.

Wanneer kan ik na een Micro FUE haartransplantatie mijn (geimplanteerde) haren knippen

Het algemene advies is om het de eerste dagen rustig aan te doen en uw hoofd te ontzien. Dat betekent niet stoten, wrijven, blootstellen aan de zon en/of zweten. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden die u verricht is het soms beter om pas na 10 dagen terug aan het werk te gaan. Een haarchirurg kan u hierover gericht adviseren. Ook sporten, zwemmen en sauna bezoekjes doet u kort na de ingreep beter niet. Door het advies in acht te nemen, geniet u later van een mooi resultaat.

Krijg ik een litteken na de Micro FUE haartransplantatie en wat voor complicaties kunnen er ontstaan

Nee, u heeft na de behandeling geen hechtingen of zichtbare littekens. Dit komt onder andere doordat wij hele dunne holle naaldjes gebruiken tijdens de behandeling. Complicaties komen weinig voor bij een haartransplantatie. Mogelijke complicaties zijn:

 • Een infectie. U krijgt adviezen om de kans daarop zo klein mogelijk te houden. Een infectie komt dan ook nauwelijks voor.
 • Een allergische reactie op de plaatselijke verdoving. Dit komt bijna nooit voor.
 • Een ‘doof’ gevoel in het gebied waar de haren zijn verwijderd. Dit is vervelend, maar kan geen kwaad. Het gaat na een paar weken vanzelf over.
 • Zwelling van het voorhoofd. Dit kan vooral gebeuren als er haren zijn getransplanteerd naar de voorkant van het hoofd. Soms zwelt het gezicht ook op. De zwelling wordt na een paar dagen vanzelf minder.
 • Ingegroeide haren. Dit gaat vanzelf over.

Is het normaal dat het donorgevied en het behandelde gebied gaat jeuken na de Micro FUE haartransplantatie behandeling

Jeuk is normaal en hoort bij het genezingsproces. De duur hiervan kan variëren per persoon en is onder andere afhankelijk van huidskleur /-soort. Niet iedereen heeft last van jeuk. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wanneer zal mijn huid beginnen met te herstellen van de Micro FUE behandeling

Het genezingsproces van uw huid begint al op dag 1 na de behandeling. Uw huid blijft in de eerste maand echter nog wel gevoelig.

Wat kost een haartransplantatie met de Micro FUE behandelmethode

De kosten variëren en hangen af van uw wensen. Kies u voor FUE of een DHI dan kunnen wij een indicatie geven, maar wij kunnen u zeker garanderen dat wij de juiste prijs kan afgeven voor een onbeperkt aantal grafts. "Uniek in Nederland" 

WAT KLANTEN VAN ONS VINDEN

DE MENINGEN VAN ONZEKLANTEN

 • 5 star review  Goeie kliniek! De haartransplantatie kon binnen een maand uitgevoerd worden, nu week later en aan het herstellen wachten op het resultaat. Qua prijs/kwaliteits verhouding top!

  thumb Jelle B

  5 star review  Na me eerste PRP-Behandeling, meteen resultaat. Hartstikke tevreden over de PRP, professionele service en vooral de klantenvriendelijkheid. Zeker een aanrader !

  thumb Rizwan A.D

  5 star review  Professional and knowledgeable staff, clean clinic, pleasant reception, Shay is open to all your questions and you will receive clear explanations. In short, a pleasant and unique experience. I would highly recommend ISTANBUL HAIR to anyone considering a hair transplant in the future.

  thumb Rachel Donk
 • 5 star review  Super kliniek, personeel is zeer vriendelijk en service is uitstekend. Ik zou dit aan iedereen aanbevelen !!

  thumb akash Jhamai

  5 star review  Ik heb mijn Haarlijn laten doen en het is perfect uitgekomen

  thumb Shaquille Ghazi

  5 star review  Ik heb mijn wenkbrauwen laten doen, hele goeie service ben zeer tevreden met de resultaten!

  thumb Zoë Christiaans
 • 4 star review  Ik heb mijn lippen laten doen, en ze zien er natuurlijk uit. Geweldig services!

  thumb Ras A

  4 star review  Afspraak maken duurde wat langer maar toen ik na een tijdje aan de beurt was, kreeg ik de beste service. Ik ben heel tevreden met mijn haar

  thumb Mathijs Van rijthoven

  5 star review  Top service! De behandeling verliep goed en ik ben er erg tevreden mee.

  thumb Gylianto Monadjat