Haartransplantatie

Wat is FUE-haartransplantatie?

Door gebruik te maken van microscopisch kleine instrumenten (maximaal 0,55 tot 0,70 mm doorsnede) worden de haarzakjes stuk voor stuk uit het donorgebied weggenomen en getransplanteerd in de kale / kalende zone. Dit alles wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het wondje is nauwelijks groter dan een wondje van een injectie, dit maakt hechtingen overbodig. Als patiënt heeft men het gevoel een behandeling te hebben ondergaan in plaats van chirurgie. Een gedeelte van de getransplanteerde haren zal uitvallen. Na een aantal maanden is het resultaat al goed zichtbaar. Dit zal daarna alleen maar verbeteren. Het optimale resultaat zal na 7 maanden tot 12 maanden zijn bereikt.

Bij de FUE-methode haalt de arts de haarwortels uit de haarkrans achterop het hoofd. Deze haarkrans wordt ook wel het donorgebied genoemd en is voorzien van haren die ongevoelig zijn voor het hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. Één voor één worden deze haarwortels verwijderd (geëxtraheerd) met een minuscuul hol naaldje van 0.6/0.8 mm. Vervolgens worden er kleine incisies gemaakt in de kale of kalende zone waar de haren vervolgens in teruggeplaatst worden.

Dit alles wordt met uiterste precieze gedaan zodat de getransplanteerde haren uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. Alle haarwortelgroepjes (grafts genoemd) worden dus zonder hechting naar de gewenste plek op het hoofd overgebracht, ofwel getransplanteerd.

De haarzakjes op de haarkrans achterop het hoofd zijn immuun voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat verantwoordelijk is voor kaalheid. De haarwortels uit het donorgebied (de haarkrans), groeien dus gewoon verder op de plek waar ze naartoe getransplanteerd zijn. Achter op het hoofd kunnen de de haarwortels weer een haar produceren, maar in veel gevallen zal er een minuscuul wit plekje (littekentje) te zien zijn.

Wat is DHI-haartransplantatie?

De nieuwste behandeltechniek op het gebied van haartransplantatie, is de DHI-methode. DHI staat voor Direct Hair Implantation en deze methode is ontstaan uit het continu door ontwikkelen, verbeteren en verfijnen van bestaande haartransplantatie technieken. Net zoals bij onze FUE-methode biedt deze methode een blijvende oplossing om haarproblemen zoals kaalheid, inhammen, haaruitval, dun haar en zelfs de haarziekte alopecia tegen te gaan.

Het grote verschil met ander haartransplantatie technieken zit hem in de speciaal ontwikkelde apparatuur die de grafts direct oogst en implanteert. Daarnaast is het niet nodig om uw hele hoofd te scheren, slechts de delen van donorgebieden hoeveel geschoren te worden. Deze techniek zorgt ervoor dat een haartransplantatie efficiënter uitgevoerd kan worden.

De DHI- haartransplantatie vindt plaats aan de hand van speciale implantatie apparatuur. Met de zogenoemde DHI implanter, ook wel Choi Implanter Pen genoemd, worden haarzakjes direct getransplanteerd en geïmplanteerd. Er hoeven vooraf dus geen incisies of kanalen gemaakt te worden in het ontvangende gebied. Dit is ook gelijk de reden dat uw haren in de ontvangende zone niet geschoren hoeven te worden. Doordat grafts direct geïmplanteerd kunnen worden zullen er minder bloedingen optreden en zal het herstel van uw haartransplantatie sneller verlopen. Het grote voordeel van de DHI-methode is dat er met het implantatie apparaat volledige controle is over de richting, hoek en diepte van uw geïmplanteerde grafts.

Wenkbrauwtransplantatie

Wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor het gezicht. Aantrekkelijke wenkbrauwen geven bij vrouwen een verzorgde uitstraling. Maar door littekens of door veelvuldig epileren van de wenkbrauw kan het voorkomen dat de vorm van de wenkbrauw verandert. Soms komt het voor dat zelfs de hele wenkbrauw verdwenen is.

Als je hier last van hebt kan dit veel ongemakken geven. Elke dag kun je in de weer zijn om toch maar een zo mooi mogelijke wenkbrauw te krijgen. Met een potlood of permanente make-up wordt de illusie van een wenkbrauw gemaakt.

Blijvende oplossing: wenkbrauwtransplantatie

Helaas biedt alleen een haartransplantatie naar de wenkbrauwen ofwel een wenkbrauwtransplantatie een blijvende oplossing. Onze specialisten kunnen uw wenkbrauwen herstellen en zo weer een natuurlijke uitstraling terug te krijgen.

Snor en baard haartransplantatie

Een snorhaartransplantatie en/of een baardtransplantatie is een permanente oplossing als de beharing op uw gezicht volledig of gedeeltelijk ontbreekt. Dat kan van nature zijn, dan kan ook komen door een litteken. Of misschien vindt u de dikte van de beharing niet voldoende. Het natuurlijke resultaat van de behandeling is blijvend, de ingreep is nagenoeg pijnloos en u houdt er geen littekens aan over.

Hoe werkt de FUE-methode?

Een snor- of baardtransplantatie wordt gedaan met de FUE-methode (Follicle Unit Extraction). Één voor één verwijdert onze hairtechnician grafts (haarzakjes) uit een donorgebied op de achterzijde van uw hoofd. De grafts worden gecontroleerd op kwaliteit en daarna één voor één teruggeplaatst op de plekken waar u dat wilt. De getransplanteerde grafts blijven uw leven lang haartjes produceren.

Het aantal grafts dat nodig is, hangt af van de oppervlakte van het kale of dunbehaarde gebied en de transplantatiedichtheid. Het aantal grafts bij een snor- of baardtransplantatie kan variëren van 50 tot 1500 grafts. Tijdens een gratis consult maakt een van onze medisch specialisten een nauwkeurige inschatting. De behandeling neemt tussen de vier en de zeven uur in beslag.

 

Biofibre

Als u onmiddellijke resultaten wilt zonder maanden te moeten wachten om mogelijke regeneratie op te merken, dan is de Biofiber-oplossing voor u op maat gemaakt. Het wordt uitgevoerd in een poliklinische setting onder plaatselijke verdoving en omvat het inbrengen van biovezelige haarvezels met een lengte van ongeveer 15 tot 45 cm, waarvan de kleur precies hetzelfde is als uw natuurlijke haar, en de textuur is ook van u (stijl, krullend of golvend). Het garandeert onmiddellijke resultaten en biedt u echte fysieke en mentale verlichting.

Voor wie is het biovezelprogramma geschikt?

Biofiber-technologie is ontworpen om een natuurlijke, niet-invasieve en onmiddellijke oplossing voor haarimplantatie te bieden voor mannen en vrouwen van alle leeftijden met kaalheid en haarverlies. Haartransplantatie van biovezel is een veilige, eenvoudige en lichte cosmetische chirurgische ingreep. Het is coöperatief onder toezicht van een dermatoloog. Het is geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van stress, verschillende vormen van kaalheid, brandwonden, littekens, permanent haar verlies of dunner wordend haar. Dunner wordend haar etc…) zijn van lichamelijke of psychische aard en voor de meest uiteenlopende klachten hebben wij behandelingen. Haarimplantatie wordt uitgevoerd met behulp van het exclusieve Automatic Biofiber® Hair Device en implantatieapparaat geproduceerd door Medicap®.

Klik op de link voor meer informatie of om een consult aan te vragen.